Eteinen on tila, jonka  tulisi vastaanottaa vieras, kurapukuinen lapsi, sekä kauppakassia kantava perheenjäsen. Miten eteisestä luodaan kodin käyntikortti, joka toimii vielä arjessa, onkin toinen juttu.

Ensimmäinen hyvä sääntö on, että eteinen kannattaa sisustaa kuin mikä tahansa muukin huone. Ei siis kannata unohtaa tauluja, kaunista naulakkoa, tai tyylikästä mattoa. Hyvä valaistus on erinomaisen tärkeää, sillä pelkkä plafondi harvoin riittää. Lamppuja valitessa kannattaa valovirran lisäksi kiinnittää huomiota värilämpötilaan. Useimmat kaupoissa myytävät lamput ovat 2400 Kelviniä, joka vastaa hehkulampun värisävyä. Mitä lähemmäs luku on 5000 K, sitä valkoisempaa valo on ja vastaa päivänvalon sävyä. Tähän ikkunattomaan eteiseen vaihdettiin uudet 4000 Kelvinin energiansäästölamput ja huone kirkastui huomattavasti.

eteinen_emiliakarenina_sisustussuunnittelu

Toimivasta eteisestä löytyy runsaasti säilytystilaa. Mielellään sellaista, joka kätkeytyy kaapinovien taakse. Ovien taakse on helppo piilottaa kengät ja takit, sekä asentaa käytännöllisiä ritiläkoreja asusteille. Jos mahdollista, kannattaa pienen eteisen kaapinoviksi valita peililasia, sillä  peili suurentaa tilaa. Jos eteinen on kapea käytävä, voi käytävämäisyyttä poistaa valitsemalla pitkän maton sijasta kaksi tai kolme pienempää. Esimerkiksi pyöreät matot peräkkäin aseteltuina rytmittävät kivasti tilaa. Samanlainen vaikutus on seinälle aseteltavilla tauluilla. Tähän eteiseen tuotiin kodikkuutta valitsemalla matto, joka on suorakulmionmuotoinen. Suuri matto lisää huonemaisuutta ja vaaleasävyisenä antaa hyvän kontrastin tummalle laattalattialle. Eteiseen kannattaa valita helppohoitoinen matto, esimerkiksi villa- tai muovimatto. Kun matto on käsitelty likaa hylkiväksi, voi lapsiperheen eteiseen hankkia myös valkoisen maton. Kuvan matto on VM-carpetin Esmeralda, kooltaan 133x200cm, materiaalina villa ja paperi.

sisustus_eteinen_emiliakarenina

Käytävämäisyyttä poistettiin maalamalla huoneen yksi seinä tehostevärillä. Kun seinää ei maalata kokonaan, vaan ns. paneelikorkeudelle, ei musta väri pimennä huonetta. Seinän puoliksi maalaminen on helppo keino piristää sisustusta. Maalaamiseen kun käy melkein mitkä tahansa värit ja korkeudenkin voi määrittää itse. Kun eteisen viimeistelee istuimella, tauluilla, sekä pienellä laskutilalla, ei varmasti voi mennä pieleen.