Oletko miettinyt sisustussuunnittelijan palkkaamista? Se on viisas päätös, kun haluat investoida viihtyisään kotiin ja pitkäikäisiin ratkaisuihin.  Suunnittelijan tarkoitus on helpottaa sisustuspäätöksiä, joiden tekeminen ei todellakaan ole helppoa. Varsinkaan, jos valittavana ovat uudet tapetit tai kylpyhuoneen laatat. Valikoima on valtava – tiedän! Suunnittelijaan kannattaa kääntyä myös siinä tapauksessa, kun itsellä ei ole aavistustakaan mistä aloittaa, tai aikatauluuun ei yksinkertaisesti mahdu oman sisustusmaun tai tyylin etsintä.

Tässä vielä 5 syytä jotka kannattaa lukaista, kun suunnittelijan palkkaaminen on ajankohtaista.

olohuone_tauluseinä

      1. Säästät rahaa

Heitä siis romukoppaan ajatus, että sisustussuunnittelijat ovat vain hyvätuloisten etuoikeus. Todellisuudessa suunnittelijan palkkaaminen on viisain päätös, jolla säästät kukkaroasi. Saattaahan se tietysti kuulostaa oudolta, että hankkimalla suunnittelijan sisustamaan kotiasi (ja maksamalla vielä hänelle korvauksen) säästäisit rahaa, mutta minulla on tässä sinulle ilmainen vinkki: ”Sisustussuunnittelijan avulla vähennät virheostosten määrää ja kukapa ei koskaan olisi tehnyt niitä.” Niillä, en tarkoita pelkästään vääränlaisten sisustustyynyjen tai verhojen hankintaa (vaikka menettää siinäkin  pitkän pennin, jos ne ompeluttaa ammattilaisella), mutta suuremmassa mittakaavassa väärillä pintamateriaalivalinnoilla saatat tietämättäsi jopa laskea kotisi oikeaa arvoa. Tällä on etenkin merkitystä, jos remontoit asuntoa myyntiin. Sisustussuunnittelijat tekevät tiivistä yhteistyötä myös kiinteistövälittäjien kanssa ja ovat aina ajan hermolla siitä, millaiset trendit asuntokaupoilla on kulloinkin menossa.

makuuhuone-sisustus-interior-bedroom

 

”Monesti suunnittelijan ei tarvitse kuin tulla huoneeseen, tai nähdä vaikka valokuva tilasta, kun hän jo osaa kertoa oikeat ideat parempaan kalustesijoitteluun ja kodikkuuden lisäämiseen.”

    2. Säästät aikaa

Sisustussuunnittelijat ovat käveleviä sisustusoppaita. Usko pois! He käyvät päivittäin läpi kymmenien eri valmistajien katalogeja ja ovat aina perillä uusimmasta designista, useimmiten kauan ennen kuin ne päätyvät sisustuslehtiin. Kaiken hankkimasi ei todellakaan tarvitse olla huippudesignia, sillä sisustussuunittelijat osaavat etsiä oikeat tuotteet juuri sinun budjetillesi. Ja mikä parasta, monesti suunnittelijat osaavat ehdottaa tuotteita, joiden olemassaolosta sinulla ei ennen projektin alkua ollut aavistustakaan. Suunnittelijan avulla pysyt siis budjetissa ja säästät aikaa, sekä vaivaa.

     3.  Kun ”se jokin” puuttuu

Useimmat projektini liittyvät tilanhallintaan ja kodikkuuden lisäämiseen. Asiakkaani kaipaavat kalusteille parempaa sijoittelua ja monesti juuri muutto uuteen kotiin aihettaa tilanteen, ettei koti tunnu kodilta. Kun ”se jokin” puuttuu, on ihan oikea  syy ottaa yhteys sisustussuunnittelijaan. Sisustussuunnittelijalla on takataskussa monta keinoa oikean tunnelman luomiseen ja ne oikeat työkalut suunnitelman toteutukseen. Suunnittelijat ovatkin ammattilaisia, joiden harjaantunut silmä kertoo heti miten huoneen toimivuutta voidaan parantaa, tai kodin hankalaa tilaa muuttaa. Monesti suunnittelijan ei tarvitse kuin tulla huoneeseen, tai nähdä vaikka valokuva tilasta, kun hän jo osaa kertoa oikeat ideat parempaan kalustesijoitteluun ja kodikkuuden lisäämiseen.

Olohuone laajakuva 2

”Sisustussuunnittelijan palkkaus saattaa olla parempi sijoitus kuin arvaatkaan. Heidän ammattitaidollaan asunnon arvo voi nousta hyvin pienilläkin investoinneilla.”

       4. Kontaktit

Monesti projektin edetessä tulee tarve käyttää paikalla putkimiestä, sähkömiestä tai remonttireiskaa. Sisustussuunnittelijoille on erilaisten töiden myötä kertynyt useita kontakteja, joita he osaavat suositella tilaisuuden tullen. Sisustussuunnittelijan erottaa myös rautakauppojen tarjoamasta suunnittelupalvelusta vapaus etsiä kotiin tuotteita monista eri lähteistä ja hyödyntää näin aiemmin luotuja kontakteja. He eivät ole  sidottuja yhteen tavarantoimittajaan, jolloin kodistasi tulee varmasti uniikimpi kokonaisuus.

     5. Pysäyttäviä tiloja, elämännäköisiä koteja

Ei ole sattumaa, että tämä lause päätyi yritykseni sloganiksi. Suunnittelijana tulkitsen päivittäin asiakkaiden mieltymyksiä, joiden avulla pyrin molempia miellyttävään lopputulokseen. Työssäni saan tavata monenlaisia ja monenikäisiä ihmisiä ja näkemään mitä erilaisempia koteja. Se on rikkaus! Saan oikeasti olla oikea sisustuksen kameleontti, sillä jokainen projekti on toisestaan erilainen. Kaikesta näkemästäni yritän muodostaa juuri sen oikean, asiakkaan makua ja sisustustyyliä mukailevan suunnitelman. Tavoitteenani on aina tehdä kodista kodin näköinen ja tilasta pysäyttävä. Joskus sen vau-efektin synnyttämiseen tarvitaan yksi hyvä idea, joskus vain rohkeutta poiketa tutusta ja turvallisesta – ja siihenhän meidät suunnittelijat on onneksi koulutettu.

Talosänky 2