EK for kids -tuoteperheelle on myönnetty Design from Finland -merkki

Kuopiossa toimivalle Emilia Karenina Oy:n EK for kids -lastenhuonemallistolle on myönnetty Design from Finland -merkki. Puisiin lastenkalusteisiin ja sisustustuotteisiin erikoistunut lastenhuonekonsepti tunnetaan innovatiivisesta muotoilusta ja luovasta puun käytöstä.

Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki myönnetään ainutlaatuiselle suomalaiselle muotoilulle, ja se kertoo yrityksen panostaneen edelläkävijänä suomalaiseen muotoiluun.


”Designin merkitys Suomen kansantaloudelle ja kilpailukyvylle on erittäin suuri ja kasvaa koko ajan. Designia voi ja pitäisi hyödyntää alalla kuin alalla. Myös designin rooli moninaistuu. Suomen designhistoriaa on rakennettu ennen kaikkea kodin sisustustuotteilla, mutta nyt muotoillaan myös palveluita ja julkisen sektorin toimintaa,” kertoo Brand Manager Johanna Lahti Suomalaisen Työn Liitosta.

”Merkin myöntäminen on minulle todella suuri kunnia. Se osoittaa, että oikealla tiellä ollaan ja tästä voi rohkeasti jatkaa eteenpäin.”

Mutta miksi juuri lasten sisustus?

”Jos mietin omaa lapsuuttani 80-luvulla, niin omasta huoneesta löytyi isän tekemä sänky, lastulevypöytä ja kirjahylly – ja niillä pärjäsi. Ei ollut edes muuta tarjolla. Nykypäivän kuluttajat ovat valmiita investoimaan lastenhuoneeseen ja se on ihan mahtavaa. Lasten sisustusta suunnitellessa voi käyttää rennosti luovuutta ja mahdollisuuksia on loputtomiin”, iloitsee sisustussuunnittelija ja muotoilija Emilia Åman.

uniaika kello dff

Vuoden ajan mallistoa suunnitelleen Åmanin luonnoksissa seikkailevat pilvet ja sadepisarat. Suunnittelijan keväällä 2016 lanseeraama ja omaa nimeään kantava Emilia Karenina for kids (lyhemmin EK for kids) -mallisto, onkin saanut oikein hyvän vastaanoton. Mallisto on vuoden aikana laajentunut puolella ja nyt alkuperäisen sängyn ja tiipiin lisäksi saatavilla ovat muun muassa valaisimet, kellot, lelulaatikot ja tyynyt. ”Tuntuu, että olen vasta raapaissut pintaa”, suunnittelija kertoo. Syksyllä vuorossa ovatkin Habitare-messut Helsingin messukeskuksessa, mutta sitä ennen tuotteita on nähtävillä myös Mikkelin Asuntomessuilla.

Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, joka on muotoiltu Suomessa, ja voidaan osoittaa, että yritys on investoinut suomalaiseen ammattimaiseen muotoiluun. Merkin tarkoitus on auttaa merkinhaltijayrityksiä erottautumaan kilpailijoista ja sekä kertomaan kuluttajille suomalaisesta muotoiluosaamisesta myös kansainvälisesti.

Suomi on korkean osaamisen maa, jonka kilpailuvaltti on nimenomaan aineettoman, korkean osaamisen töissä.
”Perinteinen teollisuus parantaisi asemaansa globaaleilla markkinoilla valtavasti, jos se panostaisi vielä vahvemmin muotoiluun. Arvoketjut ovat muotoutumassa uudestaan, ja lisäarvoa voidaan luoda nimenomaan muotoilulla, ”Lahti jatkaa.

Talosänky dff

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä. Merkki kertoo edelläkävijäyritysten panostuksesta suomalaiseen muotoiluun osana yrityksen liiketoimintaa ja menestystä.