Saimme kunnian olla mukana Suomen suurimmilla design- ja muotoilualan messuilla Habitaressa 13-17.9.2017. Paikan päällä olimme ensimmäistä kertaaa 15m² osastolla, jonka suunnittelun aloitimme jo maaliskuussa 2017.

Messuosaston suunnittelu

Osaston ensimmäinen suunniteltu elementti oli paneelisermi. Olin ihastellut peilipaneeleita jo pidemmän aikaa ja halusin toteuttaa osastolle lastenhuoneen, jota mintunvärinen sermi koristi. Osaston kunniapaikalle sijoitimme UNIAITTA-talosängyn ja PIILOPAIKKA-tiipiin. Habitaressa julkaisimme myös The Rabbit Collection -työnimellä kulkeneen malliston ja niin nimipalikoista ideansa saaneet suuret puukuutiot syntyivät. Displaykuutioiden päälle saimme nostettua  katsekorkeudelle upeat Rabbit-tuolin protot.

Osaston seinälle halusimme nostaa naulakoita, kelloja  ja tyynyjä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan myös säkkituoleja olisi ollut seinällä, mutta 30cm syville hyllyille ne eivät mahtuneet.

Osaston lattiaksi suunniteltu vaalea kalanruotoparketti vaihtui viime metreillä puukuvioituun muovimattoon. Ratkaisu oli onnistunut, sillä osaston rakentaminen sujui nopeasti ja pehmeä matto jalkojen alla auttoi jaksamaan pitkät messupäivät.

 
Viikko Habitaressa

Viisi päivää Habitaressa oli täynnä iloisia kohtaamisia, uusia kontakteja ja ideoita. Muotoilualan messuille osallistuminen oli kunnia ja oli mahtavaa päästä osaksi tätä tapahtumaa. Kiitämme kaikkia osastolla vierailleita. Ihanimpia olivat tietenkin pienet asiakkaat, jotka testasivat innoissaan tuotteitamme, kuten Rabbit-säkkituolia tai sukelsivat tiipiin uumeniin palikoilla rakentamaan. Kiitos!

 

Matka suunnitelmasta toteutukseen oli pitkä, mutta antoisa. Alkuperäinen 3D-luonnos toteutui lähes samanlaisena, vain naulakoiden ja kellojen sommitelma kassapisteen taakse syntyi paikan päällä. Messuosaston suunnittelu ja toteutus oli upea kokemus, tätä voisi ehdottomasti tehdä enemmänkin!

Kuvat: Emiisa F. Knuutinen

3D-luonnos: Emilia Åman