Suunnittelustudio Kuopion keskustassa

Kun viisi vuotta sitten perustin  Sisustussuunnittelu Emilia Kareninan, en osannut aavistaa, että tämä työ voi joskus työllistää minut täysin. Viime kesänä oli kuitenkin aika ottaa askel tuntemattomaan, kun eteen tuli pieni vuokrahuoneisto. Aiemmin parturikampaamona toiminut tila muuttui syksyn aikana sisustussuunnittelustudioksi. Nyt tuntuu mahtavalta, kun saa työskennellä omassa toimistossa, jonka sisustukseenkin on saanut vaikuttaa.

Ennen avajaisia koki toimistoni kuitenkin pienen remontin. Lattiaa peittäneen linoleumin päälle asennettiin kalanruotokuvioinen vinyylilankku. Vinyylilankku oli helppo asentaa ja sen pohjassa valmiina ollut askeläänieriste, teki lattiasta mukavan pehmeän astella. Vinyylilankku, jonka lattiaan valitsin on Elemental by Aspectan ja sävy Skandinavian tammi. Lattiaa jälleenmyy Resta-lattiat.

Seinät maalattiin kauttaaltaan kahdella Tikkurilan sävyllä, Y484 ja X484 Muskoviitti. Pari astetta tummepaa Muskoviitin sävyä maalattiin ikkunaseinälle, johon tulvii enemmän valoa. Toimistoni huonekorkeus on yli kolme metriä, joten katonrajaan jätimme noin 20cm kaistaleen valkoiseksi. Maalisävyt maalattiin täyshimmeänä, jotta seinissä olevat epätasaisuudet hieman häipyivät.

Kun pohjatyöt olivat valmiina, uusimme vielä näyteikkunan penkin, sekä jalkalistat. Kalusteet siirtyivät pääosin kotitoimistoltani, joten suuremmilta investoinneilta vältyttiin. Seinälle valitsin tammisia kehyksiä, sekä julisteita Deseniolta. Vaaleanpunaiset nojatuolit ovat Ellokselta. Seinälle sain uuniikin taideteoksen. Sen on maalannut kuopiolainen Juha Vehviläinen.

Piensisustus saa vaihtua toimistollani aina sesongin mukaan. Jouluna sain näyteikkunan somistukseen upean Satu Nisun taidetekstiilin. Nyt näyteikkunaa koristaa Moowoon ja Kuutakosken Villa-nojatuoli, sekä Essis Collectionin ruusukultainen peilikuutio. Vielä sisustaminen on hieman kesken, sillä toimistoni kaipaa isompaa työpöytää, sekä pientä sermiä, joka erottaisi keittiön toimistotilasta. Myös kattovalaisimen haluaisin vaihtaa.

Suunnittelutoimistoni on avoinna sopimuksen mukaan osoitteessa Minna Canthin katu 34, 70100 Kuopio. Toimiston edestä löytyy parkkipaikkoja ja toriparkki on aivan kivenheiton päässä.  Tilassa on myös showroom-tyylisesti esillä EK for kids -tuotteitani.  Toimistolla pääset koeistumaan myös Rabbit-baarijakkaraa, sekä Rabbit-lastentuoleja. Ota siis ihmeessä yhteyttä, mikäli haluat nähdä jotakin tuotetta livenä, tai pohtia mahdollista sisustussuunnittelua kanssani. Keitän mielelläni kahvit!

Lämpimin yhteistyöterkuin,

Emilia

Kuvat: Bella Photo