Sisustussuunnittelu Emilia Karenina https://www.emiliakarenina.fi EK for kids Sat, 02 May 2020 14:11:29 +0000 fi hourly 1 5 hauskaa maalausideaa lastenhuoneeseen https://www.emiliakarenina.fi/2020/05/02/5-hauskaa-maalausideaa-lastenhuoneeseen/ https://www.emiliakarenina.fi/2020/05/02/5-hauskaa-maalausideaa-lastenhuoneeseen/#respond Sat, 02 May 2020 11:32:45 +0000 https://www.emiliakarenina.fi/?p=6135
Helppoja maalausideoita lastenhuoneeseen

Kevät saa meidät monesti  katsomaan kotia uusin silmin. Lisääntyvä valo paljastaa nurkissa pyörivät pölypallerot ja ikkunoita peittävät sormenjäljet. Myös huoneen kevyt uudistaminen tulee mieleen ja monet tarttuvatkin maalisutiin kesän kynnyksellä. Mikäli työn alla on lastenhuone, seuraavien maalausideoiden avulla onnistut varmasti.

Kaunis vuoristoseinä

Kolmiot ovat yksinkertainen tapa saada valkoisille seinille lisäilmettä. Kaiken lisäksi niitä on helppo maalata itse, maalarinteippiä apuna käyttäen. Tässä kohteessa seinät maalattiin aluksi kauttaaltaan Tikkurilan F498, Höyhenen sävyllä. Ensin maalattiin harmaa kolmio käyttäen maalisävynä Tikkurilan Graniittia, K499. Toinen kolmio jatkaa hauskasti kulkuaan myös viereiselle seinälle. Mintun värisen kolmion maalisävynä on käytetty Tikkurilan V442. Kahdella eri maalilla saatiin aikaiseksi kaunis vuoristo.  Vuorten kaveriksi seinälle voi kiinnittää lisäksi seinätarroja ja julisteita.

Pienet kolmiot

Pojan huone sai hetkessä uudenlaisen ilmeen, kun seinälle maalattiin pieniä kolmioita. Tässä kohteessa seinän korkeus ja leveys jaettiin molemmat kolmeen osaan.  Jokaiseen syntyneeseen ruutuun piirrettiin kolmio. Seuraavaksi kolmiot teipattiin maalarinteippiä avuksi käyttäen. Maalaus aloitettiin vaaleimmasta sävystä Pisara G351, jolla maalattiin jokaiselta riviltä yksi kolmio. Tämän jälkeen maalin annettiin kuivua ja kolmio maalattiin uudelleen. Kun ensimmäiset kolmiot olivat kuivuneet, maalarinteipit poistettiin ja siirryttiin seuraavaan sävyyn. Keskisinisen  kolmion maalauksessa käytettiin Tikkurilan sävyä, X351. Lopuksi maalattiin harmaat kolmiot käyttäen maalisävynä Tikkurilan K498, Valkamaa.

Maalia puolipaneelikorkeudelle

Seinän maalaaminen puolipaneelikorkeudelta on helpoin tapa tuoda pientä piristystä lastenhuoneeseen. Mikäli toiveissa on maalata vain yksi seinä, voi valittava väri olla sävyltään kirkkaampi ja rohkeampi. Maalisävyyn voi kysyä toki mielipidettä myös lapselta. Mikäli seinät halutaan maalata kauttaaltaan puolipaneelikorkeudelta, suosittelen sävyksi kuitenkin  jotakin murrettua ja vaaleampaa.

Tässä kohteessa lastehuoneeseen tehtiin erillinen 120cm korkea sermi, johon naulattiin lisäksi koristelistat. Seinät on maalattu kauttaaltaan Tikkurilan Paperin sävyllä F497. Sermin maalisävynä on Y484, joka on aavistuksen harmaaseen taittava pehmeä beige. Erillinen sermi on helppo maalata uudelleen, tai purkaa pois jos kyseessä on vuokrahuoneisto, jonne pysyviä muutoksia ei saa tehdä. Helposti irrotettavat seinätarrat ovat lisäksi mukava lisä lastenhuoneen seinällä.

Seinän voi maalata myös korkeammalta kuin 120cm korkeudelta. Taiteellinen lapsi voi nauttia myös liitutaulumaalilla maalatuista seinistä, tai maali voi olla myös apukeino peittää pienten piirroksia, jos kynä on paperin sijasta eksynyt seinäpinnalle. Tässä eteisessä seinät maalattiin miltei mustalla, Y498 Keskiyön sävyllä noin 160cm korkeudelta. Kovassa kulutuksessa olevilla seinäpinnoilla voi hyvin käyttää myös Luja-maalia.

Suosittuja maalisävyjä, joita tällä hetkellä on käytetty seinien puolimaalaukseen ovat olleet Tikkurilan Neito X420 ja Maininki L491. Maalisävyä valitessa kannattaa miettiä, mikä sävy sopii olemassa olevaan lattiaan, kodin muuhun sisustukseen ja tekstiileihin. Mikäli maalisävyn valinta tuottaa vaikeuksia, olen mielelläni apunanne.

Rohkeita kuvioita

Mikkelin Asuntomessuilla vuonna 2017 esiteltiin myös hienoja maalausideoita lastenhuoneen seinälle. Yleensä seinän alapuolella nähty tehosteväri on tytön huoneessa maalattu katonrajaan. Lisämakua tuovat isot puolikaaret.

Pojan huoneessa, Mikkelin Asuntomessuilla 2017 nähty kolmiomaalaus tuo mieleen backgammon pelilaudan. Tämä kolmiomaalaus voisi toimia hauskasti myös tummemmalla pohjasävyllä.

Mikäli kotoa tai lähipiiristä löytyy taiteilija, voi lastenhuoneen seinälle taikoa auringonlaskun sävyjä vuoristomaiseman avulla. Tämä uniikki taideteos löytyy Kuopiosta, lastenvaateliike Kaiku Kidsistä. Seinällä on käytetty neljää eri maalisävyä. Maalisävyt alhaalta ylös ovat: M476 (Rooibos), M403 (Chutney), Teknos T1683 ja Teknos T1436. Lisäksi eteen on leikattu koivuvaneriset sermit, joiden takaa loistaa epäsuoraa valoa.

Tässäpä monenkirjavia maalausideoita toteutettavaksi lastenhuoneeseen. Tällä hetkellä tehostesävyjä käytetään yhden tehosteseinän sijaan myös huoneen kaikilla seinillä. Ei siis ole yhtään väärin maalata lempivärillä vaikka koko lastenhuonetta. Mikäli kaipaat vinkkiä maalisävyn valintaan, autan mielelläni.

-Emilia

]]>
https://www.emiliakarenina.fi/2020/05/02/5-hauskaa-maalausideaa-lastenhuoneeseen/feed/ 0
Uusi toimisto Minna Canthin kadulla https://www.emiliakarenina.fi/2020/04/21/uusi-toimisto-minna-canthin-kadulla/ https://www.emiliakarenina.fi/2020/04/21/uusi-toimisto-minna-canthin-kadulla/#respond Tue, 21 Apr 2020 09:10:45 +0000 https://www.emiliakarenina.fi/?p=6082
Suunnittelustudio Kuopion keskustassa

Kun viisi vuotta sitten perustin  Sisustussuunnittelu Emilia Kareninan, en osannut aavistaa, että tämä työ voi joskus työllistää minut täysin. Viime kesänä oli kuitenkin aika ottaa askel tuntemattomaan, kun eteen tuli pieni vuokrahuoneisto. Aiemmin parturikampaamona toiminut tila muuttui syksyn aikana sisustussuunnittelustudioksi. Nyt tuntuu mahtavalta, kun saa työskennellä omassa toimistossa, jonka sisustukseenkin on saanut vaikuttaa.

Ennen avajaisia koki toimistoni kuitenkin pienen remontin. Lattiaa peittäneen linoleumin päälle asennettiin kalanruotokuvioinen vinyylilankku. Vinyylilankku oli helppo asentaa ja sen pohjassa valmiina ollut askeläänieriste, teki lattiasta mukavan pehmeän astella. Vinyylilankku, jonka lattiaan valitsin on Elemental by Aspectan ja sävy Skandinavian tammi. Lattiaa jälleenmyy Resta-lattiat.

Seinät maalattiin kauttaaltaan kahdella Tikkurilan sävyllä, Y484 ja X484 Muskoviitti. Pari astetta tummepaa Muskoviitin sävyä maalattiin ikkunaseinälle, johon tulvii enemmän valoa. Toimistoni huonekorkeus on yli kolme metriä, joten katonrajaan jätimme noin 20cm kaistaleen valkoiseksi. Maalisävyt maalattiin täyshimmeänä, jotta seinissä olevat epätasaisuudet hieman häipyivät.

Kun pohjatyöt olivat valmiina, uusimme vielä näyteikkunan penkin, sekä jalkalistat. Kalusteet siirtyivät pääosin kotitoimistoltani, joten suuremmilta investoinneilta vältyttiin. Seinälle valitsin tammisia kehyksiä, sekä julisteita Deseniolta. Vaaleanpunaiset nojatuolit ovat Ellokselta. Seinälle sain uuniikin taideteoksen. Sen on maalannut kuopiolainen Juha Vehviläinen.

Piensisustus saa vaihtua toimistollani aina sesongin mukaan. Jouluna sain näyteikkunan somistukseen upean Satu Nisun taidetekstiilin. Nyt näyteikkunaa koristaa Moowoon ja Kuutakosken Villa-nojatuoli, sekä Essis Collectionin ruusukultainen peilikuutio. Vielä sisustaminen on hieman kesken, sillä toimistoni kaipaa isompaa työpöytää, sekä pientä sermiä, joka erottaisi keittiön toimistotilasta. Myös kattovalaisimen haluaisin vaihtaa.

Suunnittelutoimistoni on avoinna sopimuksen mukaan osoitteessa Minna Canthin katu 34, 70100 Kuopio. Toimiston edestä löytyy parkkipaikkoja ja toriparkki on aivan kivenheiton päässä.  Tilassa on myös showroom-tyylisesti esillä EK for kids -tuotteitani.  Toimistolla pääset koeistumaan myös Rabbit-baarijakkaraa, sekä Rabbit-lastentuoleja. Ota siis ihmeessä yhteyttä, mikäli haluat nähdä jotakin tuotetta livenä, tai pohtia mahdollista sisustussuunnittelua kanssani. Keitän mielelläni kahvit!

Lämpimin yhteistyöterkuin,

Emilia

Kuvat: Bella Photo

]]>
https://www.emiliakarenina.fi/2020/04/21/uusi-toimisto-minna-canthin-kadulla/feed/ 0
Kevyesti syksyyn – terassi päivittyy pehmeillä sävyillä https://www.emiliakarenina.fi/2018/08/29/kevyesti-syksyyn-terassi-paivittyy-pehmeilla-savyilla/ https://www.emiliakarenina.fi/2018/08/29/kevyesti-syksyyn-terassi-paivittyy-pehmeilla-savyilla/#comments Wed, 29 Aug 2018 12:30:39 +0000 https://www.emiliakarenina.fi/?p=4942
Terassi päivittyy syksyyn lyhdyillä ja luonnonmateriaaleilla

Tällä viikolla sain olla mukana toteuttamassa terassin syysilmettä meidän patiolle. Ihanan lämpimän kesän jälkeen ulkoilmaelämästä haluaa pitää kiinni kynsin hampain, joten stailaushaaste syksyn kynnyksellä tuntui varsin mieluisalta tehtävältä. Terassin stailaus toteutettiin yhteistyössä Savon Sanomien kanssa. Tekstiilit syysilmeen toteutukseen ovat Anno Collectionin, joiden jälleenmyyjänä täällä Kuopiossa toimii Isku.

Ajatuksissani oli toteuttaa unelmien ”hyggeterassi”, jonne olisi ihana uppoutua kera lämpimän teekupposen, sekä neulepuikkojen. Tämä ajatus mielessäni valitsinkin terassille vaaleita luonnonmateriaaleja, sekä pehmeitä sävyjä, jotka toistavat värejä luonnosta.

Terassilla oleskelun ei tosiaan tarvitse loppua kesähelteiden päätyttyä, vaan illaviettoa on mukava jatkaa kynttilöiden ja ledvalojen loisteessa.

Tässäpä vinkkini hyggeilyyn syksyllä:

 • Pehmeät viltit ja taljat ovat omiaan tuomaan lämpöä pimeneviin syysiltoihin
 • Valitse tyynyihin luonnonsävyjä; suklaanruskeaa ja puuteria ja yhdistä niitä terracottaan
 • Etsi kaapeista lyhdyt ja tuikut jo nyt – jouluisimmat voit jättää vielä kaapin perälle
 • Koivupölkyistä syntyy näppärä sivupöytä, jos laskutilaa puuttuu
 • Ripusta ledvalojasarja terassin säleikköön, tai asettele valosarja lasipurkkiin tai roikkumaan vaikkapa terassivarjosta
Kesäkukat päivittyvät tädykkeillä ja koristekaaleilla

Jos värikkäät krysanteemit kyllästyttävät, voi syksyn tullen istutuksia päivittää erilaisilla koristekaaleilla, hopealangalla ja tädykkeillä. Maljakkoon voi astella auringonkukkia ja korkeuseroja kimppuun saa lisäämällä esimerkiksi luonnosta keräämillä osmankäämeillä.  Eri korkeuseroja kannattaa hyödyntää myös istutuksia päivittäessä. Kesän etuterassilla viihtynyt hopeaputous siirtyi syksyksi uuteen ruukkuun, koristekaalien seuraksi.

Asetelmiin voi luonnosta kerätä erilaisia materiaaleja. Tarjottimelle voi asetella tuikkujen kera käpyjä, lehtiä tai vaikka kanelitankoja. Myös pihlajanmarjat ovat helposti saatavilla ja sopivat erilaisten asetelmien tekoon.

Lyhdyt kannattaa laittaa yhden sijasta ryhmään. Kaikkien ei tarvitse olla samaa sarjaa tai edes samaa materiaalia, vaan niitä voi yhdistää esimerkiksi muoto,
väri, tai ornamentti.

Vaikka itse olen kevätihminen, niin tuntuu syksy myös mukavalle vuodenajalle. Monelle se voi tarkoittaa uuden harrastuksen aloittamista tai hektisen kesän jalkeen paluuta arkeen, ja siitä nauttimisesta. Mitä sinä toivot tältä syksyltä?

Pation stailaus ja kuvat: Sisustussuunnittelu Emilia Karenina / Emilia Åman

Tekstiilit: Anno Collection / Isku

Kukat ja muut somisteet: kuvausrekvisiittaa

]]>
https://www.emiliakarenina.fi/2018/08/29/kevyesti-syksyyn-terassi-paivittyy-pehmeilla-savyilla/feed/ 4
EK for kids sisustamassa Asuntomessuja https://www.emiliakarenina.fi/2018/07/05/ek-for-kids-sisustamassa-asuntomessuja/ https://www.emiliakarenina.fi/2018/07/05/ek-for-kids-sisustamassa-asuntomessuja/#respond Thu, 05 Jul 2018 09:56:33 +0000 https://www.emiliakarenina.fi/?p=4883
Rabbit-tuolit ihastuttavat Porin Asuntomessuilla

Asuntomessut käynnistyvät Porissa perjantaina 6.7.2018. Iloisena ilmoitamme, että myös EK for kids on mukana kalustamassa Asuntomessukohdetta nro 25. Kodin Terra talo -by Prisma on nelihenkisen lapsiperheen koti, jonka pintamateriaalien suunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Sirkka-Liisa Hietaniemi. Kaksikerroksisen talon erikoisuutena on kirjastohuone, jonka stailaamisesta vastaa Apulannan Toni! Toisen lastenhuoneen sisustuksesta vastaa taasen Sipe Santapukki. Näytteilleasettajina talossa ovat Kodin Terra ja Prisma, joiden sisustusvalikoimat on vastikään uudistuneet.

Kohteen 25 lastenhuoneessa nähdään EK for kids Rabbit-tuolit, sekä sarjaan juuri suunniteltu pöytä. Rabbit-tuolit ovat muotoilija Emilia Åmanin vuonna 2017 suunnittelemat lasten tuolit, jotka esiteltiin ensimmäisen kerran Habitare-messuilla syksyllä 2017. Koivusta valmistettua tuolia on saatavilla neljässä eri värissä. Pöytä on valkoiseksi pinnoitettua koivuvaneria. Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa ja kasataan Kuopiossa.

MISSÄ?

Vuoden 2018 Asuntomessujen teemana on asuminen läpi ihmiselämän. Asuntomessuilla Porissa päästään tutustumaan yhteensä 34 messukohteeseen. Alueella on 28 pientalokohdetta, yksi rivitalo, yksi korjausrakentamisen kohde, senioreiden palvelukoti sekä päiväkoti.

MIKÄ?
Rokkaavaa sisustusta kohteessa nro 25. Apulannan Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen sisustavat osan nelihenkisen lapsiperheen ekologisesta, valoisasta ja viihtyisästä kodista. Mukana lastenhuonetta kalustamassa myös kuopiolainen EK for kids.

KUKA?
Emilia Karenina for kids, ts. EK for kids on lastenhuoneen sisustukseen keskittynyt tuotemerkki, joka on syntynyt vuonna 2016, kun Kuopio Designmarketiin kaivattiin lapsille leikkipiste. Malliston suunnittelusta vastaa muotoilija Emilia Åman. Rabbit-tuolit ovat osa vuonna 2017 syksyllä julkaistua Rabbit Collectionia.

Lisää aiheesta:

https://www.hs.fi/koti/art-2000005737746.html

https://www.iltalehti.fi/sisustus/201807022201048283_sz.shtml

KOHDETIEDOT:

Näytteilleasettaja: Kodin Terra ja Prisma / Jaana Lahtinen,
040 539 3816, jaana.lahtinen@sok.fi
Rakennuttaja: Pia ja Ville Santala
Pääsuunnittelu: Sini Tuomela
Sisustussuunnittelu: Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen /
Apulanta ja pintamateriaalien sisustussuunnittelu
sisustusarkkitehti Sirkka-Liisa Hietaniemi

Kuvat: Sirkka-Liisa Hietaniemi

TILAA RABBIT-TUOLI TÄÄLTÄ!
]]>
https://www.emiliakarenina.fi/2018/07/05/ek-for-kids-sisustamassa-asuntomessuja/feed/ 0
3D-mallinnuksen hyödyt sisustussuunnittelussa https://www.emiliakarenina.fi/2018/06/17/3d-mallinnuksen-hyodyt-sisustussuunnittelussa/ https://www.emiliakarenina.fi/2018/06/17/3d-mallinnuksen-hyodyt-sisustussuunnittelussa/#respond Sun, 17 Jun 2018 19:28:35 +0000 https://www.emiliakarenina.fi/?p=4086
Pintamateriaalien valintaa 3D-visualisointia käyttäen

Kerron nyt teille eräästä kohteesta, jonka suunnittelussa käytettiin laajalti 3D-mallinnusta pintamateriaaleja valitessa.

3D-mallinnusta, eli tietokoneavusteista suunnittelua hyödynnettiin niin maalisävyn valinnassa, laattavaihtoehtoja pohdittaessa, kuin olemassa olevien kalusteiden sijoittelussa pohjakuvaan. Kyseessä on vuonna 2018 valmistunut 172m² L-mallinen omakotitalo, jonka suunnittelu aloitettiin tietenkin kodin sydämestä, eli keittiöstä.

MODERNI, MUSTA KEITTIÖ

Tässä talossa keittiö on kodin sydän!  Viisimetrinen kalusteseinä, sekä lähes kolmimetrinen saareke sijoittuvat näyttävästi keittiö-olohuoneen päätyyn.

Asiakkaan kanssa lähdimme ihan aluksi miettimään miten vesipiste, liesi ja jääkaappi olisivat viisainta sijoittaa. Myös aamiaiskaappi oli toivelistalla, joten sellaisen suunnittelu mittapiirrokseen täytyi ottaa huomioon. Lisäksi värimaailma haluttiin modernin skandinaavikseksi ja toiveissa oli musta keittiö tammitasoilla.

Mittasuhteiltaan tasapainoinen keittö on mielestäni kaiken a ja o, joten suunnittelussa lähdin  sijoittamaan isot elementit – aamiaiskaapin ja jääkaapin kehystämään keittiötä. Tällä tavoin väliin jäävään tilaan mahtui sopivasti kaksi 600 mm ja kaksi 800 mm leveää kaappia. Jätevaunulle varattiin 800 mm leveä vetolaatikko altaalla ja sitä vastapäätä sijoitetiiin induktiotaso. Uuni sijoittuu saarekeessa induktiotason viereen oikealle ja integroitu astianpesukone altaan vasemmalle puolelle. Näin sijoitettuna, saavat kaikki laitteet avautua vapaasti.

Saareke toteutettiin mahdollisimman syvänä ja tasoon suunniteltiin tasosta nouseva liesituuletin. Saarekkeen toiselle puolelle varattiin istumatilaa koko saarekkeen leveydeltä. Istumatilan taakse kätkeytyy lisäksi viisi hyllykaappia, joihin on hyvä sijoittaa vähemmällä käytöllä olevat astiat.

 

MUSTA VAI VALKOINEN TAKKA?

Olohuoneen värisuunnittelussa yhdeksi kysymykseksi nousi takan väri. Onneksi 3D-mallintamisen hyviä puolia on, että pintamateriaalien testaus  onnistuu helposti hiiren klikkauksella. Kun tuotteet ovat piirrettynä, on maalisävyn, lattiamateriaalin, tai vaikkapa verhojen värin vaihtaminen vaivatonta.

Musta vai valkoinen takka, kumman sinä valitsisit?

 

KYLPYHUONE

Kylpyhuoneen puolella taasen testattiin viileän harmaata ja lämpimän harmaata seinälaattaa. Myös erilaisia väliseinävaihtoehtoja suihkun ja wc:istuimen väliin oli pohdinnan alla. Lopulta päädyttiin hieman ruskeaan taittavaan, greigeen  laattaan, joka on kuvassa vasemmalla.

OLEMASSA OLEVAT KALUSTEET  HUOMIOON

Makuuhuoneessa testasimme olemassa olevia tekstiilejä kuten päiväpeittoa, sekä kalusteita, kuten Mademoiselle-tuolia huoneen muuhun sisustukseen. Sain lisäksi visualisoida millainen  sängyn yläpuolelle tuleva säilytysjärjestelmä olisi. Myös maalisävyyn saatiin varmuus makuuhuoneen mallinnuksen jälkeen. Tähän makuuhuoneeseen valikoitui Tikkurilan Piazza Y487.

 

Olohuoneessa kokeilimme kuinka olemassa olevat nahkasohvat istuisivat väreihin ja mittasuhteisiin, sekä kuinka  ruokailutilaan toiveissa oleva Flos-kattokruunu sopisi kodin tyyliin.

Pesuhuoneen yhtyedessä toimiva jaettu kuntosali ja vilvoitteluhuone pääsi myös käsittelyyn. Tilaan kaivattiin tila- ja kalustesuunnittelua, sekä pintamateriaalisuunnittelua. Pesuhuoneen seinää kehystämään suunnittelin sisustuspaneelin, joka toisi tilaan pehmeyttä laattalattian rinnalle. Valitut materiaalit toimisivat lisäksi hyvänä jatkeena olohuone-keittiön värimaailmalle. 

Nurkan taakse sijoittuvat kuntolaitteet eivät näy olohuoneen puolelle ja tilaa suurentamaan sopivat suuret kokovartalopeilit.

Haluatko tietää millainen lopputuloksesta tuli. Kurkkaa kohteeseen tästä.

MITÄ?

3D-visualisoinnissa on kyse  tietokoneavusteisesta suunnittelusta, jossa kaksiulotteinen mittapiirros muuttuu valokuvantarkaksi kolmiulotteiseksi kuvaksi. 3D-mallinnuksen avulla tilan mittasuhteet tulevat selkeästi esille ja virhehankinnoilta vältytään. Mallintaminen on loistava apu, kun halutaan tietää miltä lopputulos näyttää. Kuvia voi hyödyntää myös kun kohde on vasta ennakkomarkkinoinnissa. 

MITEN?

Suunnittelussa lähden aina liikkeelle asiakkaan toiveista. Kun muutostarpeet ja toiveet tilan suhteen ovat selvillä,  on pohjapiirroksen avulla helppo lähteä muuttamaan ideat todeksi.

Onko sinulla remontoitava tai rakenteilla oleva kohde, jonka visualisointiin kaipaat apua? Olen mielelläni apunasi, otathan yhteyttä!

LAITA VIESTIÄ
]]>
https://www.emiliakarenina.fi/2018/06/17/3d-mallinnuksen-hyodyt-sisustussuunnittelussa/feed/ 0
Sisustussuunnittelija avuksi keittiösuunnitteluun https://www.emiliakarenina.fi/2018/05/14/sisustussuunnittelija-avuksi-keittiosuunnitteluun/ https://www.emiliakarenina.fi/2018/05/14/sisustussuunnittelija-avuksi-keittiosuunnitteluun/#respond Mon, 14 May 2018 13:50:59 +0000 https://www.emiliakarenina.fi/?p=4527

Tänä keväänä pääsin  suunnittelemaan keittiön kokonaisvaltaista remonttia. Asiakkaani otti yhteyttä, kun mieluista keittiötoimittajaa ei ollut vielä löytynyt ja se oma tyylikin oli vähän hukassa – lisäksi kiire alkoi painaa niskaan, sillä kevään ylioppilasjuhlia haluttiin päästä juhlistamaan uudistettuun keittiöön.

Ensimmäisessä yhteisessä tapaamisessa käytiin läpi toiveita. Niitä oli onneksi maltillisesti ja kaikki toteuttamiskelpoisia. Keittiöön haluttiin matalat yläkaapit ja lasivitriinit valoilla, tiililadonnalla toteutettu välitilalaatoitus, sekä jätteenlajittelu pöytätason alapuolelle. Ennen suunnittelun aloitusta keittiöstä otettiin mitat ja vanha pohjapiirroskin löydettiin 3D-suunnittelun tueksi.

Keittiöön kaivattiin vitriinikaappeja valoilla, sillä kauniit astiat haluttiin esille näyttävästi.

Suunnittelussa lähdin liikkeelle mitoituksesta ja toimintojen suunnittelusta. Suuria muutoksia toimintoihin ei haluttu, sillä kylmälaitteet, uuni ja vesipiste aiottiiin pitää paikoillaan. Nurkkaan toivottiin Le Mans -mekanismia, joka mahdollistaisi kulman tehokkaan käytön muun muassa kattiloiden säilytystä varten. Suunnittelua aloittaessa myös kylmälaitteiden valinta oli vielä auki. Osaksi toivottiin side-by-side jääkaappia, toisaalta myös nykyinen, erillinen jääkaappi ja pakastin olivat olleet toimivia.

Suunnittelussa  oman haasteensa tuotti yläkaappien  ja vitriinien sovittaminen alakaappien jakoon, lisäksi asiakasta mietitytti kuinka paljon yläkaappeja oikein olisi hyvä. Yläkaappien määrää testattiinkin 3D-visualisointia hyödyntäen. Samalla saatiin kokeiltua myös erilaisia ovia, vetimiä, sekä liesituuletinmalleja.

3D-visualisoinnin avulla voidaan helposti testata keittiön eri pintamateriaaleja.

Ylhäällä: Testauksessa yläkaapit molemmille seinille. Keskellä: 3D-mallinnuksella testattiin erilaiset nuppivaihtoehdot, sekä miltä näyttäisi, jos liesituulettimen molemmin puolin olisi runsaammin tilaa. Alhaalla: Kylmäkaapin paikkaa testattiin kokeilumielessä uuteen paikkaan. Tämä kuitenkin hylättiin sillä ovet olisivat auenneet suoraan kulkureitille.

Lopulliseen keittiöön haluttiin ilmavuutta ja valoa. 90-luvun kermanväristen peiliovien jälkeen asiakkaasta tuntui, että myös liesituuletin olisi kiva saada näyttävästi esille, lisäksi hän oli ihastunut malliin, jossa oli kaareva lasi. Myös alkuperäinen toive kuppivetimistä osoittautui mallinnuksen jälkeen edelleen parhaimmaksi vaihtoehdoiksi. Yläkaappeihin valittiin kuitenkin hieman kevyemmät nuppivetimet.

Tämän jälkeen valmiiksi piirtämäni keittiösuunnitelmat lähetettiin kuudelle eri keittiötoimittajalle tarjouksia varten. Lopullisen päätöksen toimittajasta teki asiakas kuitenkin itse. Päätökseen vaikutti paikallisuus, materiaalit ja tietenkin hinta. Hyvä toimittaja löytyikin ihan naapuripitäjästä.

Keittiötoimittajaksi valitun Hempan Kalusteen valikoimasta löytyi juuri oikeanlainen valkoinen Domino-ovi, sekä musta laminaattitaso. Välitilan laatoitusta jatkettiin liesituulettimen kohdalla yläkaappien reunaan asti. Valkoinen, 10x30cm laatta on Pukkilan valikoimasta.

Keittiön vitriinien valot ovat säädettävissä erillisestä kytkimestä. Jokaisen kaapin valon voi sytyttää ja sammuttaa erikseen. Valot ovat myös himmennettävissä. Työvaloksi valittu lednauha toimii lisäksi kosketusensorilla.  Valaistussuunnittelusta vastaa Hempan Kaluste.

Murut on nyt helppo pyyhkiä, sillä jätteiden lajittelu toimii kahdessa päällekkäisessä vetolaatikossa altaan vieressä. Tiskialtaan alapuolella on taasen säilytystilaa, sekä paikka pesuaineille. Kylmäkaapin viereen sijoittuu integroitu astianpesukone.

Tyytyväinen asiakas on sisustusssuunnittelijan paras palkinto. Keittiön remontti toteutettiin aikataulussa ja pian kodissa saadaan juhlistaa kevään ylioppilasta. Keittiösta saatiin valoisa, raikas ja toiminnallinen. Kauniit astiat on mukava asetella vitriiinikaappeihin, ja keittiön tunnelmaa saadaan helposti muokattua saadettävän valaistuksen avulla.

Lopuksi vielä kuva keittiöstä ennen remonttia.

Keittiön suunnittelu: Sisustussuuunnittelu Emilia Karenina

Kalusteet ja valaistus: Hempan Kaluste

Asennus ja pintaremontti: T:mi H M Hyvönen

Sisustussuunnittelija keittiöremontin tueksi? Tässä hyödyt:

 • Saat juuri sellaisen keittiön, kun toivot, sillä suunnittelijan tärkein työkalu on kuuntelemisen taito.
 • Suunnittelija osaa ottaa huomioon myös kodin muun sisustuksen ja suositella kodin henkeen sopivat materiaalit.
 • Aikaa ei mene hukkaan. Turhat ajelut eri keittiöfirmojen, kodinkoneliikkeiden ja rautakauppojen välillä jäävät pois.
 • 3D-visualisointi on mahtava apuväline suunnitteluun. Jos mietityttää miltä se lopputulos oikein näyttää, ota rohkeasti yhteyttä.
Varaa suunnitteluaika
]]>
https://www.emiliakarenina.fi/2018/05/14/sisustussuunnittelija-avuksi-keittiosuunnitteluun/feed/ 0
Rabbit-tuoli ja nukkekotipakkaus https://www.emiliakarenina.fi/2018/04/19/rabbit-tuoli-ja-nukkekotipakkaus/ https://www.emiliakarenina.fi/2018/04/19/rabbit-tuoli-ja-nukkekotipakkaus/#respond Thu, 19 Apr 2018 17:17:49 +0000 https://www.emiliakarenina.fi/?p=4473

EK for kids mullistaa perinteiset käsitykset kuljetuspakkauksista

Innovatiivista muotoilua lapsille

Huhtikuussa kaksi vuotta täyttävä kuopiolainen EK for kids -brändi lanseeraa perjantaina 20.4.2018 kaksi uutta tuotetta: Rabbit-tuolin ja nukkekotipakkauksen. Muotoilija Emilia Åmanin luoma EK for kids valmistaa lastenhuoneen sisustustuotteita, kalusteita ja tekstiilejä. Rabbit-tuoli valmistetaan kokonaan Suomessa ja sen muotoilussa yhdistyy peräti kolme erilaista puun työstötapaa.

”Rabbit-tuolissa yhdistyy niin koivuviilun taivutus, jyrsintä kuin sorvaus, mikä tekee sen leikkisästä muotokielestä entistä merkityksellisempää”, kommentoi muotoilija ja sisustussuunnittelija Emilia Åman.

Lapsille suunnattu tuote ansaitsee lapsille suunnatun pakkauksen

Rabbit-tuoli ei kuitenkaan saavu markkinoille yksin, sillä sen ympärille on suunniteltu innovatiivinen kuljetuspakkaus.

”Ajatus ekologisista, leikittävistä tuotepakkauksista oli hautunut mielessäni jo pitkään. Kun Rabbit-tuolin proto syntyi viime syksynä, tajusin, että lapsille suunnattu tuoli kaipaa ympärilleen myös lapsille suunnatun pakkauksen”, Åman kertoo.

Tätä ideaa lähdettiin viemään eteenpäin yhdessä DS Smithin kanssa. Ajatus nukkekodista tuli Åmanilta, mutta rakenteen pakkaukselle suunnitteli DS Smith.

Pakkausmateriaali on päällystettyä aaltopahvia, joten sen pinta on puhtaan valkoinen mahdollistaen, että leikkijä saa askartelutarvikkeita hyödyntäen tehtyä nukkekodista juuri omanlaisensa. Pakkauksen kuvitukset ovat Emilia Åmanin käsialaa. Kuvituksissa seikkailevat satumetsän eläimet, kuten puput ja ketut, mutta nukkekotipakkaukseen on valmiiksi painettuna myös ikkunat sekä sisä- että ulkopuolelle.  Kun leikkijä kasvaa ohi nukkekoti-iästä, voi nukkekodin kierrättää pahvinkeräyksen kautta, eikä siitä jää ympäristökuormaa kaatopaikalle.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme pitkäisiä kalusteita, sekä viimeisen päälle mietittyjä ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Nukkekotipakkauksessa yhdistyvät niin kierrätys, monikäyttöisyys kuin leikittävyys”, Emilia Åman summaa.

 • Emilia Karenina Oy:n Rabbit-tuoli ja nukkekotipakkaus lanseerataan 20.4.2018
 • Rabbit-tuolin suojaamiseksi suunniteltiin ja valmistettiin yhdessä DS Smithin kanssa aaltopahvinen kuljetuspakkaus, joka jatkaa tuolin leikkisää tarinaa.
 • Pakkaus on kokonaan valmistettu aaltopahvista, joten jos ostaja ei tahdo sitä hyödyntää leikeissä – tai kun leikit on leikitty – voi pakkauksen kierrättää, eikä siitä synny lainkaan kaatopaikkajätettä.

Tilaa omasi nyt!
verkkokauppaan
]]>
https://www.emiliakarenina.fi/2018/04/19/rabbit-tuoli-ja-nukkekotipakkaus/feed/ 0
Habitare-messuosaston suunnittelu ja toteutus https://www.emiliakarenina.fi/2017/09/28/habitare-messuosaston-suunnittelu-ja-toteutus/ https://www.emiliakarenina.fi/2017/09/28/habitare-messuosaston-suunnittelu-ja-toteutus/#respond Thu, 28 Sep 2017 12:01:47 +0000 https://www.emiliakarenina.fi/?p=4229

 

Saimme kunnian olla mukana Suomen suurimmilla design- ja muotoilualan messuilla Habitaressa 13-17.9.2017. Paikan päällä olimme ensimmäistä kertaaa 15m² osastolla, jonka suunnittelun aloitimme jo maaliskuussa 2017.

Messuosaston suunnittelu

Osaston ensimmäinen suunniteltu elementti oli paneelisermi. Olin ihastellut peilipaneeleita jo pidemmän aikaa ja halusin toteuttaa osastolle lastenhuoneen, jota mintunvärinen sermi koristi. Osaston kunniapaikalle sijoitimme UNIAITTA-talosängyn ja PIILOPAIKKA-tiipiin. Habitaressa julkaisimme myös The Rabbit Collection -työnimellä kulkeneen malliston ja niin nimipalikoista ideansa saaneet suuret puukuutiot syntyivät. Displaykuutioiden päälle saimme nostettua  katsekorkeudelle upeat Rabbit-tuolin protot.

Osaston seinälle halusimme nostaa naulakoita, kelloja  ja tyynyjä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan myös säkkituoleja olisi ollut seinällä, mutta 30cm syville hyllyille ne eivät mahtuneet.

Osaston lattiaksi suunniteltu vaalea kalanruotoparketti vaihtui viime metreillä puukuvioituun muovimattoon. Ratkaisu oli onnistunut, sillä osaston rakentaminen sujui nopeasti ja pehmeä matto jalkojen alla auttoi jaksamaan pitkät messupäivät.

 
Viikko Habitaressa

Viisi päivää Habitaressa oli täynnä iloisia kohtaamisia, uusia kontakteja ja ideoita. Muotoilualan messuille osallistuminen oli kunnia ja oli mahtavaa päästä osaksi tätä tapahtumaa. Kiitämme kaikkia osastolla vierailleita. Ihanimpia olivat tietenkin pienet asiakkaat, jotka testasivat innoissaan tuotteitamme, kuten Rabbit-säkkituolia tai sukelsivat tiipiin uumeniin palikoilla rakentamaan. Kiitos!

 

Matka suunnitelmasta toteutukseen oli pitkä, mutta antoisa. Alkuperäinen 3D-luonnos toteutui lähes samanlaisena, vain naulakoiden ja kellojen sommitelma kassapisteen taakse syntyi paikan päällä. Messuosaston suunnittelu ja toteutus oli upea kokemus, tätä voisi ehdottomasti tehdä enemmänkin!

Kuvat: Emiisa F. Knuutinen

3D-luonnos: Emilia Åman

]]>
https://www.emiliakarenina.fi/2017/09/28/habitare-messuosaston-suunnittelu-ja-toteutus/feed/ 0
EK for kids Habitaressa 2017 https://www.emiliakarenina.fi/2017/09/09/ek-for-kids-habitaressa-2017/ https://www.emiliakarenina.fi/2017/09/09/ek-for-kids-habitaressa-2017/#respond Sat, 09 Sep 2017 07:24:09 +0000 https://www.emiliakarenina.fi/?p=4121
EK for kids -mallisto ensiesittelyssä Habitaressa 13.-17.9.2017, osastolla 6p69

Mukana Habitaressa

Olemme mukana Habitare-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 13.-17.9.2017. Habitaressa tulemme esittelemään EK for kids -lastenhuonemalliston. EK for kids mallisto on syntynyt Emilia Åmanin ja hänen puolisonsa Joni Åmanin visiosta uudistaa lastenhuoneen sisustus. Aluksi mallistoon valmistuivat talosänky sekä tiipii, jotka esiteltiin ensimmäisen kerran Kuopio Designmarketissa keväällä 2016. Habitare-messuilla pääset testaamaan mallisuojattua UNIAITTA-talosänkyämme, kurkistamaan PIILOPAIKKA-tiipiiseen, sekä koeistumaan RABBIT-säkkituolit. Habitaressa osastollamme palvelee shop-in-shop, josta voit napata mukaasi niin PUMPULI-valaisimet kuin UNIAIKA-kellot. Osastollamme 6p69 on lupa leikkiä, joten tervetuloa koko perheellä!

The Rabbit Collection

The Rabbit Collection on syntynyt kunnianosoituksena kaikille unikavereille, jotka tuovat turvaa ja lohtua pienille ihmisille.

Tulemme lanseeraamaan Habitaressa The Rabbit Collectionin, joka sisältää tähän mennessä pupunkorvaisen Rabbit-säkkituolin sekä lasten jakkaran. Mallisto kasvaa myöhemmin myös pöydällä. The Rabbit Collection on saanut inspiraationsa Puputyynystä, Emilian rakkaasta unikaverista.

Tässä oikealla olen minä ja Puputyyny. Ensimmäinen unikaverini, jonka kanssa olemme kulkeneet pitkän matkaa yhdessä. Puputyynyä piti korjata usein, taidettiinpa se myös kerran korvata uudella – niin kovasti sitä tuli paijattua. Vasemmalla istuu tyttäreni juuri valmistuneella Rabbit-tuolilla. The Rabbit Collection on kunnianosoitus kaikille unikavereille. Sen tarkoitus on muistuttaa unikaverin rauhoittavasta vaikutuksesta, joka tuo lapselle mieleen vanhempien antaman turvan. The Rabbit Collection on muotoiltu juuri lapsia varten, sillä hyvä muotoilu kuuluu mielestämme kaikille.

Rabbit-tuoli

Rabbit-tuoli on syntynyt suunnittelija Emilia Åmanin luonnoksen ja mittojen pohjalta ja tuolin herätti henkiin vankalla ammattitaidolla puuartesaaniopiskelija Esa Elomaa. Rabbit-tuoli syntyi Ingmanedun Asiakastyön suunnittelu ja valmistaminen -kurssilla 2017, jonka opettajina toimivat Matti Pohjannoro ja Petteri Kankkunen.

Elomaa kuvaa projektia näin:

”Projektin haastavin osuus olivat korvat ja niiden muotoilu yhteensopiviksi. Myös viilujen liimaus muotoon oli aivan uutta. Antoisinta oli uuden oppiminen ja onnistumiset niissä. Opettajat astuivat kuvaan ongelmanratkaisutilanteissa ja heiltä molemmilta pystyi kysymään apua eri asioille.”

Emilia kuvailee yhteistä projektia näin:

”Luonnos Rabbit-tuolista syntyi kevättalvella 2017. Pitkään työpöydälle unohtunut piirros tuntui muistuttavan itsestään kesällä ja päätin etsiä Esan käsiini. Tuntuu upealta nähdä piirroksen heräävän henkiin! Olen onnellinen, ettei projektissa menty siitä missä aita on matalin, vaan toteutettiin koko tuoli sellaisenaan, kuin se alkuperäisessä luonnoksessa oli. Tästä kiitokset ammattitaitoisille opettajille ja tietenkin Esalle.”

Kuvat: Ari Kesonen

Stailaus: Emilia Åman

EK for kids Habitare-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 13-17.9.2017 osastolla 6p69. Lämpimästi tervetuloa!

]]>
https://www.emiliakarenina.fi/2017/09/09/ek-for-kids-habitaressa-2017/feed/ 0
EK for kids:lle Design from Finland -merkki https://www.emiliakarenina.fi/2017/05/10/ek-for-kidslle-design-from-finland-merkki/ https://www.emiliakarenina.fi/2017/05/10/ek-for-kidslle-design-from-finland-merkki/#respond Wed, 10 May 2017 15:31:51 +0000 https://www.emiliakarenina.fi/?p=3841 EK for kids -tuoteperheelle on myönnetty Design from Finland -merkki

Kuopiossa toimivalle Emilia Karenina Oy:n EK for kids -lastenhuonemallistolle on myönnetty Design from Finland -merkki. Puisiin lastenkalusteisiin ja sisustustuotteisiin erikoistunut lastenhuonekonsepti tunnetaan innovatiivisesta muotoilusta ja luovasta puun käytöstä.

Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki myönnetään ainutlaatuiselle suomalaiselle muotoilulle, ja se kertoo yrityksen panostaneen edelläkävijänä suomalaiseen muotoiluun.


”Designin merkitys Suomen kansantaloudelle ja kilpailukyvylle on erittäin suuri ja kasvaa koko ajan. Designia voi ja pitäisi hyödyntää alalla kuin alalla. Myös designin rooli moninaistuu. Suomen designhistoriaa on rakennettu ennen kaikkea kodin sisustustuotteilla, mutta nyt muotoillaan myös palveluita ja julkisen sektorin toimintaa,” kertoo Brand Manager Johanna Lahti Suomalaisen Työn Liitosta.

”Merkin myöntäminen on minulle todella suuri kunnia. Se osoittaa, että oikealla tiellä ollaan ja tästä voi rohkeasti jatkaa eteenpäin.”

Mutta miksi juuri lasten sisustus?

”Jos mietin omaa lapsuuttani 80-luvulla, niin omasta huoneesta löytyi isän tekemä sänky, lastulevypöytä ja kirjahylly – ja niillä pärjäsi. Ei ollut edes muuta tarjolla. Nykypäivän kuluttajat ovat valmiita investoimaan lastenhuoneeseen ja se on ihan mahtavaa. Lasten sisustusta suunnitellessa voi käyttää rennosti luovuutta ja mahdollisuuksia on loputtomiin”, iloitsee sisustussuunnittelija ja muotoilija Emilia Åman.

uniaika kello dff

Vuoden ajan mallistoa suunnitelleen Åmanin luonnoksissa seikkailevat pilvet ja sadepisarat. Suunnittelijan keväällä 2016 lanseeraama ja omaa nimeään kantava Emilia Karenina for kids (lyhemmin EK for kids) -mallisto, onkin saanut oikein hyvän vastaanoton. Mallisto on vuoden aikana laajentunut puolella ja nyt alkuperäisen sängyn ja tiipiin lisäksi saatavilla ovat muun muassa valaisimet, kellot, lelulaatikot ja tyynyt. ”Tuntuu, että olen vasta raapaissut pintaa”, suunnittelija kertoo. Syksyllä vuorossa ovatkin Habitare-messut Helsingin messukeskuksessa, mutta sitä ennen tuotteita on nähtävillä myös Mikkelin Asuntomessuilla.

Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, joka on muotoiltu Suomessa, ja voidaan osoittaa, että yritys on investoinut suomalaiseen ammattimaiseen muotoiluun. Merkin tarkoitus on auttaa merkinhaltijayrityksiä erottautumaan kilpailijoista ja sekä kertomaan kuluttajille suomalaisesta muotoiluosaamisesta myös kansainvälisesti.

Suomi on korkean osaamisen maa, jonka kilpailuvaltti on nimenomaan aineettoman, korkean osaamisen töissä.
”Perinteinen teollisuus parantaisi asemaansa globaaleilla markkinoilla valtavasti, jos se panostaisi vielä vahvemmin muotoiluun. Arvoketjut ovat muotoutumassa uudestaan, ja lisäarvoa voidaan luoda nimenomaan muotoilulla, ”Lahti jatkaa.

Talosänky dff

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. Design from Finland -merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä. Merkki kertoo edelläkävijäyritysten panostuksesta suomalaiseen muotoiluun osana yrityksen liiketoimintaa ja menestystä.

]]>
https://www.emiliakarenina.fi/2017/05/10/ek-for-kidslle-design-from-finland-merkki/feed/ 0