Terassi päivittyy syksyyn lyhdyillä ja luonnonmateriaaleilla

Tällä viikolla sain olla mukana toteuttamassa terassin syysilmettä meidän patiolle. Ihanan lämpimän kesän jälkeen ulkoilmaelämästä haluaa pitää kiinni kynsin hampain, joten stailaushaaste syksyn kynnyksellä tuntui varsin mieluisalta tehtävältä. Terassin stailaus toteutettiin yhteistyössä Savon Sanomien kanssa. Tekstiilit syysilmeen toteutukseen ovat Anno Collectionin, joiden jälleenmyyjänä täällä Kuopiossa toimii Isku.

Ajatuksissani oli toteuttaa unelmien “hyggeterassi”, jonne olisi ihana uppoutua kera lämpimän teekupposen, sekä neulepuikkojen. Tämä ajatus mielessäni valitsinkin terassille vaaleita luonnonmateriaaleja, sekä pehmeitä sävyjä, jotka toistavat värejä luonnosta.

Terassilla oleskelun ei tosiaan tarvitse loppua kesähelteiden päätyttyä, vaan illaviettoa on mukava jatkaa kynttilöiden ja ledvalojen loisteessa.

Tässäpä vinkkini hyggeilyyn syksyllä:

  • Pehmeät viltit ja taljat ovat omiaan tuomaan lämpöä pimeneviin syysiltoihin
  • Valitse tyynyihin luonnonsävyjä; suklaanruskeaa ja puuteria ja yhdistä niitä terracottaan
  • Etsi kaapeista lyhdyt ja tuikut jo nyt – jouluisimmat voit jättää vielä kaapin perälle
  • Koivupölkyistä syntyy näppärä sivupöytä, jos laskutilaa puuttuu
  • Ripusta ledvalojasarja terassin säleikköön, tai asettele valosarja lasipurkkiin tai roikkumaan vaikkapa terassivarjosta
Kesäkukat päivittyvät tädykkeillä ja koristekaaleilla

Jos värikkäät krysanteemit kyllästyttävät, voi syksyn tullen istutuksia päivittää erilaisilla koristekaaleilla, hopealangalla ja tädykkeillä. Maljakkoon voi astella auringonkukkia ja korkeuseroja kimppuun saa lisäämällä esimerkiksi luonnosta keräämillä osmankäämeillä.  Eri korkeuseroja kannattaa hyödyntää myös istutuksia päivittäessä. Kesän etuterassilla viihtynyt hopeaputous siirtyi syksyksi uuteen ruukkuun, koristekaalien seuraksi.

Asetelmiin voi luonnosta kerätä erilaisia materiaaleja. Tarjottimelle voi asetella tuikkujen kera käpyjä, lehtiä tai vaikka kanelitankoja. Myös pihlajanmarjat ovat helposti saatavilla ja sopivat erilaisten asetelmien tekoon.

Lyhdyt kannattaa laittaa yhden sijasta ryhmään. Kaikkien ei tarvitse olla samaa sarjaa tai edes samaa materiaalia, vaan niitä voi yhdistää esimerkiksi muoto,
väri, tai ornamentti.

Vaikka itse olen kevätihminen, niin tuntuu syksy myös mukavalle vuodenajalle. Monelle se voi tarkoittaa uuden harrastuksen aloittamista tai hektisen kesän jalkeen paluuta arkeen, ja siitä nauttimisesta. Mitä sinä toivot tältä syksyltä?

Pation stailaus ja kuvat: Sisustussuunnittelu Emilia Karenina / Emilia Åman

Tekstiilit: Anno Collection / Isku

Kukat ja muut somisteet: kuvausrekvisiittaa